Cosmin Lazăr s-a născut la Galați pe 15 august 2000. Urmează studiile liceale la Colegiul Național ,,Costache Negri” Galați (științe sociale) și obține o serie de premii și distincții la olimpiadele naționale de Limba franceză și Limba și literatura română, la concursuri/sesiuni de comunicări științifice la disciplina Istorie. În  2018, Direcția Generală de Traduceri a Comisiei Europene îi acordă premiul pentru ,,Cea mai bună traducere din România” pentru o lucrare tradusă din limba franceză în limba română, iar, din 2019, este traducător autorizat (franceză-română) de către Ministerul Culturii. În prezent, studiază la Facultatea de Istorie din București, specializarea Istorie. Pentru el, scrisul a constituit dintotdeauna o pasiune, iar romanul de debut ,,Izmir. Destine divergente” este primul volum dintr-o serie ce exploatează pasiunea lui pentru cărți și pentru lumea orientală (și, în special, Turcia)

Cine sunt eu? Păi… Fata cu clipele. Şi cu clapele. Sufletelor. Şi cu visurile. Şi cu poveştile. Şi cu plaivazul. Cuvintele – toate! – îmi asunt prietene. Le am în preajmă. Le am în suflet.  Le am, nu ştiu prin ce vrajă, în vârful condeiului. Şi, pentru voi, le îmbrac în verde, în roşu, în albastru, uneori şi în gri, în negru, în bleomarin, apoi, cu drag, vi le dăruiesc. Adun slovă cu slovă, frază cu frază, elegie cu elegie, zâmbet cu zâmbet şi încropesc poveşti. Precum cântul de mandolină pe sub streşini… În Destinul sărută de 3 ori, cântul ăsta de din vremuri de demult, răzbate misterios, dar trainic: „Doamne, să nu mă omori, c-am iubit…!” Ei, dar, după cum ştim, mai departe scrie-n carte!

Nina Marcu este un om care trăiește pentru și prin cuvinte. În prezent, are o experiență jurnalistică de 25 de ani (a colaborat cu publicații precum Jurnalul Național, Evenimentul zilei și cu televiziunile Antena 1, Prima, TVR și nu numai) care i-a permis să-și folosească condeiul în fel și chip. De asemenea, a publicat mai multe romane, precum ,,Cer deasupra unor răni deschise”, ,,Cumpăna unei vieți”, ,,Trăind clipa” (2 volume) și ,,Tango la geamandură” (2 volume). Ultimul său manuscris – ,,Destinul sărută de 3 ori” a fost publicat la LiterPress Publishing.

  Vero Budea este antreprenor și redactor Literatura pe tocuri, bănățeancă, născută în 29 septembrie 1982, comerciantă și Tehnician în industria textilă, căsătorită, mamă a doi copii. Iubește cărțile, viața și oamenii, iar pentru poezie are un loc special în inimă, obținând mai multe premii I, II, III și mențiuni în 2017 și 2018. După apariția în câteva antologii prinde curaj si publică în 2019 volumul de poezii „Dintr-o suflare” la editura Libris.

  Veronica Budea este una dintre autoarele volumului ,,Aripi de gând”, duetul poetic fermecător dintre două femei cu o autentică înclinație spre poezie și frumos. Referindu-ne strict la Vero, așa cum o știu prietenii, este o persoană care uimește prin sinceritatea și prin profunzimea trăirilor pe care le exprimă în scris, dar și prin optimismul și deschiderea cu care întâmpină orice provocare din viața de zi cu zi. Nu este doar o poetă, ci și o mamă și soție dedicată, o prietenă excepțională, un om cald și săritor. Iar dacă îi citești cu atenție poeziile, cu siguranță vei descoperi printre rânduri bucățele din sufletul Veronicăi.

M-am născut în Suceava și tot aici locuiesc. De când am descoperit scrisul și lectura, am călătorit mult. Prima mea carte publicată a fost „Maria și fulgii de nea” – o colecție de povești pentru copii, apărută la editura Star Tipp. Mai târziu am scris „Povestea secretă a Cezarei” și „N-o să te mai văd niciodată”… dar dincolo de toate acestea e poezia… modalitatea prin care călătoriile în lumi necunoscute capătă dimensiuni colosale, traiectorii emoționale intense și descoperiri pe care aici, în lumea concretă, nu le poți experimenta.

La LiterPress Publishing a fost publicat volumul de poezii Aripi de gând.

S-a născut în Slatina, județul Olt, România, locuind acum la San Daniele, în provincia Udine, Italia • Studii secundare în Slatina, studii universitare în Arad, Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” Facultatea de Medicină și Farmacie, cu o specializare pe istoria farmaciei din Europa Centrală, • Coordonează un proiect din programele Clubului Mitteleuropa, Viena, un alt proiect are ca țintă interferențele istorice între provinciile Italiei de Nord și Banat, un al treilea implică epistolarul din tranșeele primului război mondial, iar al patrulea se desfășoară pe tema cercetărilor privind istoria mentalităților și a elitelor în Mitteleuropa. • Participări la conferințe, simpozioane, colocvii pe tematicile acestor preocupări cu studii în reviste de specialitate. Diplomă de Excelență din partea Academiei Române, filiala Timișoara, pentru contribuția la reușita manifestării cultural-științifice „150 de ani de la prezența lui Eminescu în Banat, 1868-1918” • Premiul Național de Poezie „Gheorghe Azap” • Directoarea revistei lunare de cultură europeană ARTE VOLUME: Când stropii vremii curg precum nisipul…, poeme, cu o postfață de Ionel Bota, Craiova, Editura Sitech, 2018; Cine te iubește, îngere?…, poeme, prefață de Simona-Grazia Dima, București, Editura Eikon, 2018; Levantul fără sfârșit…, poeme, cu o prefață de Șerban Foarță, Timișoara, Editura Brumar, 2019; Quarantena conquistat@…, poeme, Clubul Mitteleuropa Viena/Oravița, 2020. Co-autoare la volumele Contribuții la istoria barocului muzical în Mitteleuropa, Reșița, Editura TIM, 2018; Anul 1868. Eminescu și Banatul istoric, Timișoara, Editura David Press Print, 2018. Prezentă cu un studiu în volumul Patriotism și Interculturalitate, coordonat de Anca Dimitriu, Ana-Irina Iorga și Ana-Elisabeta Tomorug, sub Înaltul Patronaj al Casei Regale de România, Iași, Editura Vasiliana 98, 2018. Cicluri de poeme în antologii românești și italiene.

La LiterPress Publishing a fost publicat volumul de poezii Mic tratat despre cartografierea sufletului.

Am văzut lumina zilei în cel mai însorit oraș al țării, adică în Câmpina, în frumosul județ Prahova. De când am început să înțeleg ce este cartea, practic „m-am infestat de acest microb” atât de benefic. La vârsta de 10 ani, pe când citeam Rob Roy, pe scările mozaicate ale casei bunicilor din Breaza, atunci am făcut un legământ cu literatura. Mi-am făgăduit ca, în momentul în care am să cresc, să scriu o carte ca alții să mă citească și pe mine. O perioadă lungă de așteptare… mai precis 42 de ani, și am reușit să-mi împlinesc visul. Am debutat pe 8 septembrie 2020 la editura Eikon cu romanul Grilajul din fereastră, un roman pe care-l recomand celor care iubesc aventura, misterul, acțiunea și scriitura alertă. Munca mea în domeniu abia a început și doar după câteva luni de la debut, va apărea și al doilea roman, Cântecul lacului, la editura LITERPRESS PUBLISHING, pe care abia aștept să vi-l ofer spre lecturare. Sper ca în curând să vadă lumina tiparului și al treilea roman, la care lucrez acum, așa că ar trebui să vă familiarizați cu numele meu pe copertele mai multor cărți.

Lucian Ciuchiță este poet, romancier, dramaturg, eseist și scenarist român.
S-a născut la 10.02.1969  la Rm. Vâlcea, jud. Vâlcea; tatăl său, Apostol Ciuchiță ofițer de carieră, iar mama, Lucia Ciuchiță (născută Scarlat) era educatoare. A fost elev al Scolii Generale Nr. 2 și a absolvit Liceul Energetic din Rm. Vâlcea în 1987. Este absolvent al Facultății de Cibernetică din ASE Bucuresti (1988-1993). În 1999 obține doctoratul în Cibernetică și Statistică la ASE București.
A lucrat in Televiziunea Română în perioada 1990-2002 ca reporter special, redactor și realizator de emisiuni. A început activitatea jurnalistică cu prima emisiune studențească „Gaudeamus” imediat după revoluția din ’89, fiind unul dintre studenții revoluționari care au participat la evenimente. În iunie 1990 este angajat redactor la redacția de știri a TVR. După realizarea a două filme documentare este primit în Uniunea Cineaștilor din Romania (iunie1991), în Asociația Dramaturgilor de Film. A realizat peste 1000 de reportaje și sute de emisiuni, cele mai cunoscute fiind: „Lege și fărădelege”, „Trasfocator”, „Actualități”, „Poliția in acțiune”, „Bună dimineața”, precum și rubrici în cadrul altor emisiuni de cultură și artă. A fost profesor universitar și a predat Statistică și Modelare Economică la ASE, Universitatea Româno-Americană și Universitatea  N.Titulescu.  În momentul de față este cercetător stiințific asociat la Academia Română.
Ca scriitor debutează în 1996 cu volumul de poezii „Oameni si țărmuri”, cu prefața de Marin Sorescu. Este discipolul maestrului Marin Sorescu,  cu care a avut o frumoasă colaborare în ultimii ani de viață ai regretatului scriitor. Au urmat alte două volume de poezii, „Căutătorul de zimbri„ și „Florile binelui”, iar primul roman, „Comisarul Caron-Dispariția”, a fost publicat în 2005. În perioada 1997-2006 a publicat mai multe cărți economice și o analiză a fenomenului terorist contemporan. A scris trei scenarii de film de lung metraj și a realizat trei filme documentare. Până în momentul de față a publicat 30 de cărți, atât volume de poezie cât și romane, nuvele, eseuri. Cele paisprezece romane se găsesc în toate librăriile din România și se bucură de aprecierea cititorilor. Iată o listă cu acestea: Insula Purgatoriului (roman distopic); Copoiul din Cardiff (roman polițist-filozofic), Taifun în adâncuri (thriller), Gemenii lui Bormann (roman istoric), Celeste-Planeta Purgatoriului (SF, fantasy), un volum de eseuri filozofice intitulat „Monada Rațiunii”, romanul pamflet „Deșertul fluturilor albi”, Submarinul teroristilor (roman de spionaj) și romanul semi-autobiografic, „250 de kilometri și un secol de amintiri”, „Pasărea de Foc a tinereții” (roman), „Plutonul nătăfleților și alte povestiri”… În 25 iunie a.c. a fost lansat romanul „Cuțitele roșii”, la Muzeul Național al Literaturii Române. Romanul „L’ile du purgatoire”, lansat la Salon du Livre-Paris în data de 17 martie a.c., se bucură de recunoaștere internațională fiind promovat în țările francofone. Romanul amintit a fost lansat și la Salon du Livre de Montreal 20-25 noiembrie, 2019… De fapt, o dublă lansare deoarece un alt roman, „Ce caută povestea mea în filmul lor”, a fost lansat în data de 24 noiembrie, la Târgul Gaudeamus. În martie 2020 a văzut lumina tiparului romanul „Cercul Negru”, un roman incredibil care face cinste literaturii universale, iar în decembrie 2020 a fost publicat la LiterPress Publishing – Zile de plumb.

,,M-am născut în Topologu, o localitate din nordul Dobrogei, înconjurată de păduri. Frumusețea și sălbăticia naturii și-au pus amprenta pe multe din scrierile mele. Aici am copilarit și am învățat la școala din localitate până la sfârșitul clasei a opta. Tot aici, am început să scriu primele versuri girate de profesoara mea de limba română, doamna Marin Rodica. Soarele meu răsărea întotdeauna de după dealul din spatele casei, „ca un măr în pârg cules de mâna frumoasei îmbrăcată în văl argintiu”.

Am urmat cursurile Liceului pedagogic din Tulcea, în timpul cărora am continuat să scriu poezii pe care le-am publicat în reviste școlare și locale. Cu drag îmi aduc aminte de cenaclurile literare din acea perioadă, coordonate de diriginta mea doamna Galbur Anemarie, profesoară de limba română. Au fost anii în care mireasma unei flori „îmi sângera floarea pumnului”. Am urmat apoi cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității București. După terminarea facultății, am profesat ca avocat și consilier juridic, dedicându-mă acestor două profesii.

În 2017, am început să scriu din nou poezie, proză, proză rimată, poezie pentru copii. Am făcut parte din diverse grupuri online de creație literară în care am postat din creațiile mele, am publicat în reviste online și în format fizic. În 2019, am scos două volume de poezii „Mi-am pictat inima” și „Strălucirea unei frunze”. Acum, am în pregătire două volume cu poeme și o carte de poezii pentru copii.

Semnând contractul cu editura LiterPress Publishing pentru volumul de poezii „Îngeri în colivie„, consider că deja am pășit într-o nouă etapă a creației mele. Mulțumesc mult, Editura LiterPress Publishing!”.

La LiterPress Publishing a apărut și romanul Pluș pentru Martinuș – povești în versuri pentru copii.

Anca Moraru -autor

34 de ani, născută și crescută în Drobeta-Turnu-Severin, de anul acesta m-am mutat în Timișoara pentru a fi alături de soțul meu. Am doi copii minunați: pe Alex de 10 ani și o prințesă de 2 luni, Evelyn.
Momentan sunt în concediu de creștere a copilului, dar de profesie sunt educatoare. Am absolvit Liceul Pedagogic ,,Ștefan Odobleja devenit Colegiu Național între timp, profilul învățători-educatoare. Imediat după terminarea liceului, am dat examenul de titularizare, și am intrat la 19 ani ,,în pâine’’. În paralel cu serviciul, am urmat cursurile Universității din Craiova-filiala Dr. Tr. Severin, profil filologie (română-engleză).
Profesia de educatoare m-a găsit ea pe mine și nu invers, nu îmi doream acest lucru, mă visam critic literar sau doctor, dar am descoperit treptat că îmi place să lucrez cu copiii.
Dragostea pentru scris a apărut prin școala generală, când am descoperit plăcerea lecturii. Devoram la propriu tot ce îmi pica în mână, pe vremea aceea mai mult clasici găseai în bilblioteci. Am început să scriu poezii, mă imaginam poetă, nicidecum scriitoare. Am început să scriu proză scurtă prin liceu, dar mi se părea că poezia mi se potrivește mult mai bine. Încet, încet, am început să mă joc cu imaginația și să scriu câteva încercări de romane prin liceu, mai mult pentru a exersa. La fel, scriitura m-a găsit pe mine, și nu invers, până când am început să las poezia, și să mă axez pe a crea romane.
Am un blog oarecum opus hobbyului meu, pentru că este un blog de beauty și fashion, lipsa timpului nu îmi permite să postez aici cam tot ce mi-aș dori eu.
Dacă ar fi să îmi aleg meseria mea de vis ar fi acela de scriitoare.
Am publicat prima mea carte în 2020.
Sunt o fire ambițioasă, muncitoare, o balanță veritabilă mereu în căutarea echilibrului, dar totuși visătoare, îmi place să văd binele din oameni, îmi place să savurez cafeaua dimineața cu soțul meu. Acasă, alături de familia mea îmi găsesc echilibrul. Îmi place fotografia, mi-aș dori să urmez un curs, visez să călătoresc mai mult. Ador pisicile, mi-ar plăcea să locuiesc la casă, să am o curte cu multă verdeață și animată de 2, 3 pisici și 2-3 câini.

Poetul meu preferat: Lucian Blaga
Autorul meu preferat român contemporan: Corina Ozon
Scriitorii mei preferați: Colleen Hoover, Agnes Martin-Lugand, Anna Todd, Guillaume Musso
Cartea mea preferată: Totul se termină cu noi-Colleen Hoover
Data nașterii: 23.09.1986

La LiterPress Publishing a fost publicat romanul Prodigium.

Ioana Mihaela Curaleț - autor

Născută în Suceava. Pasionată de mitologie și istorie.

Pasiunea scrisului o aveam de multă vreme, dar n-am luat-o în serios până n-am descoperit că dacă nu există o poveste cum vreau eu, atunci trebuie s-o scriu. La LiterPress Publishing a fost publicat romanul – Mireasă de sacrificiu (gen historical romance)
George Moisi - autor

Abia când descoperi pasiunea pentru cărți realizezi cât de scurt este timpul.
Am descoperit această pasiune într-o vară din copilărie, alături de nemuritorul Hercule Poirot al lui Agatha Cristie.
Apoi, odată cu primul computer, am descoperit și pasiunea pentru scris, cu sunetul tastelor lovite, în timp tot mai repede, în ritmul ideilor care se îngrămădeau.
Să visezi cu ochii deschiși e mai frumos decât ni s-a spus. Să-ți vezi imaginația pusă pe hârtie e și mai frumos.
Imaginația e o superputere pe care-aș alege-o chiar dacă m-aș naște de o mie de ori.
M-am născut la Oradea, în mai, într-o familie frumoasă exact cum e și luna dinaintea verii, cu oameni dispuși să-mi asculte poveștile despre întâmplări și prieteni imaginari. Scriitor? Cu modestie, momentan doar imaginator.

La LiterPress Publishing a fost publicat romanul – Registrul domnului Carvet (gen polițist)

L.C. Sima - autor

Deocamdată, pentru cititorii mei sunt doar un psedonim. În spatele lui, însă, se află un om pasionat de pictură, muzică şi nu în ultimul rând, de scris. Am cochetat cu această idee de mai multă vreme, dar ea a a prins contur abia acum, în ultimii doi ani.
Îmi place să scriu şi nu mai rămâne decât să dau scrisului meu puterea de a ajunge la sufletele cititorilor. Reuşesc sau nu ei sunt cei care dau gir cărţilor mele.
Nu cred că o biografie ar fi relevantă. Oricine, oricând, poate scrie dacă are ceva cu adevărat de spus. Felul în care scriem ne face unici. Sper ca scrisul meu să-şi găsească destinatar mereu!
Cândva, pot să fiu pentru cei care mă citesc şi altceva decât un simplu pseudonim.
Până atunci, lectură plăcută!

La LiterPress Publishing a fost publicat romanul – Ispita călugărului (gen romance)

Kelly Moran este scriitoare de cărţi romantice. Se află în topurile de vânzări şi a câştigat premii importante cum ar fi Catherine- Award, finalistă la Readers’ Choice, Holt Medallion şi finalistă la Award of Excellence prin Romantic Writers Award. Romanele ei se află între cele mai bune 10 romane pe lista USA Today.

Kelly afirmă că se inspiră de la oricine şi orice din jurul ei şi că întotdeauna are în minte un roman. Nimeni din cunoscuţii ei nu clipeşte când ea vorbeşte singură. E interesată de filme lacrimogene, baseball, baschet, să-i înnebunească pe alţii şi să doarmă pe apucate. E dependentă de cafea şi ciocolată, dar asta e secret. Locuieşte în Wisconsin cu soţul ei şi cei trei fii, precum şi cu un câine de vânătoare. Mare parte din familia ei locuieşte în Carolina de Nord si de Sud, aşa că îşi petrece mult timp acolo. Îi place să ia legătura cu cititorii ei.

La LiterPress Publishing a fost publicat romanul – Fericirea în brațele tale (gen romance)

Eu m-am născut în Rep. Moldova, la o margine de sat. Marginea aia care duce spre dealuri, spre crâng, spre verde… Marginea aia care e cu fața spre România, spre țara mea frumoasă!

Poezia a fost dintotdeauna cea mai bună prietenă a mea. Refugiul meu. O scriam pe interiorul pleoapei, acolo puteam să mâzgălesc tot ce-mi dicta sufletul meu. Am crescut sprijinită de poezie. Când îmi era greu, închideam ochii și ea era acolo cu mine: ,,Spre răsărit, spre răsărit/ Ridică ochii și te scapă/ Acolo dulcele-i destul/ Acolo-s flori, și munți, și apă,,.

România e țara mea verde, pentru mine e ca o masă întinsă de sărbătoare! România m-a înfiat cumva de la vârsta de aproape 17 ani. Nu am cerut mult de la ea. Verdele ei mi-a fost destul. Am prins imediat rădăcini chiar în coasta Iașului, într-un loc unde nucul poate crește cât de rotat vrea el! De aici m-am hotărât să trec poezia mea de sub pleoapă, pe hârtie… De aici vă scriu, de sub un nuc din România!

La LiterPress Publishing se află în curs de apariție volumele de poezii: Zbor desculț și Dimineață cu iubire.